Puzzelen is hartstikke gezond

Artikel 1 van 14 Volgende

Puzzelen ongekend populair en ook nog eens gezond.

Puzzelen werkt tegen stress, is ontspannend en bevorderd je productiviteit. Nu we massaal thuiswerken kan een half uurtje puzzelen dus helpen om het optimale resultaat uit je dagtaken te halen.   

Uit onderzoek is gebleken dat de puzzel verkoop met ruim 50% is gestegen t.o.v. de periode  voor corona. Dat meldt een woordvoerder van Ravensburger. En nog steeds is het razend populair en ook nog eens heel goed voor je. Het woordje `mindfulness` wordt al in een adem genoemd met puzzelen. 

Mindfulness

 Puzzelen is een echte familie aangelegenheid geworden. Het hele gezin kan aanschuiven. En het is niet alleen goed om de tijd te verdrijven, het is ook nog eens hartstikke gezond voor je geest. Mindfulness dus.

Tijdens het puzzelen komt dopamine vrij, een stofje dat het gelukshormoon aanmaakt. Elke keer dat je een stukje op de goede plek legt, krijg je een geluksgevoel. En als de puzzel af is voel je je blij en voldaan.

Goed voor je geest

Puzzelen helpt niet alleen om je beter te voelen, het helpt je ook om te ontspannen. Het stressniveau wordt namelijk aanzienlijk verlaagd tijdens een puzzeltje leggen.

Hoe komt dat toch? Dat komt doordat je hersenen in de alfa-staat gaan. Dat betekent dat je wel alert bent, maar tegelijkertijd ook heel goed kunt relaxen. Daarbij komt dat je beter kunt leren, je zit in een betere houding, en je focust je op maar een ding. Win-win dus.

Productiviteit

Maar dat is nog niet alles. Een puzzel leggen is ook goed voor de productiviteit. Je hersenen worden eigenlijk gereset. Dus als je tijdens het thuiswerken een inkakmomentje krijgt, ga eens een half uurtje puzzelen. Kun je daarna weer met frisse tegenzin aan de slag.

 

 

De Falcon puzzels zijn erg populair onder de volwassenen vanwege hun nostalgische afbeeldingen. Onder de jongeren doet Jan van Haasteren het erg goed.

Ook voor de allerkleinsten heeft Puzzlefun diverse legpuzzeltjes in het assortiment.

 

© 2020 - 2021 Puzzlefun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel