Puzzelen is hartstikke gezond

Artikel 5 van 10

Puzzelen,nog steeds ongekend populair en ook nog eens gezond. Want het werkt stressverlagend en dus ontspannend en is goed voor de concentratie.

Geluksmomentjes

Tijdens het puzzelen komt dopamine vrij, een stofje dat het gelukshormoon aanmaakt. Elke keer dat je een stukje op de goede plek legt, krijg je een geluksgevoel. Dat zijn dus heel veel kleine geluksmomentjes! En als de puzzel af is voel je je blij en voldaan... En wil je een nieuwe puzzel leggen!

Goed voor de hersenen.

Puzzelen helpt niet alleen om je beter te voelen, het helpt je ook om te ontspannen. Het stressniveau wordt namelijk aanzienlijk verlaagd tijdens een puzzeltje leggen.

Door te puzzelen train je je hersenen om dingen vanuit diverse hoeken te zien. Daardoor wordt je beter in nieuwe of creatieve oplossingen te bedenken. Als het een beetje een moeilijke puzzel is, krijg je meteen ook een lesje in geduld, niet opgeven en leren van je fouten.

Het mooie is dat je beide hersenhelften gebruikt tijdens het puzzelen. De ene om het plaatje te herkennen en de ander om het puzzelstukje op een logische plek te leggen. Door dit regelmatig te herhalen kun je zelfs je geheugen verbeteren. Het is dus ook zeker een goede hobby voor ouderen die graag scherp willen blijven.

Daarnaast is puzzelen goed voor de fijne motoriek. Als je ouder wordt merk je dat het steeds lastiger wordt om kleine simpele dingen met je hand te doen. Dit kun je goed trainen door te puzzelen. En als laatste is het goed voor de concentratie. Je moet er immers wel met je hoofd bij blijven.

De Falcon puzzels zijn erg populair onder de volwassenen vanwege hun nostalgische afbeeldingen. Onder de jongeren doet Jan van Haasteren het erg goed.

© 2020 - 2024 Puzzlefun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel