Hoe Maak Ik Een Wasgij Puzzel?

Artikel 2 van 11

Wasgij puzzels hebben net een andere manier van puzzelen dan gewone legpuzzels.

In plaats van de traditionele puzzel na te maken aan de hand van de afbeelding op de doos, gaat Wasgij een stapje verder. Jou wordt gevraagd je fantasie te gebruiken.

De Wasgij reeks heeft drie concepten. Ze zijn zeer verschillend van elkaar, maar ze hebben een ding met elkaar gemeen: De afbeelding op de doos is niet wat jij gaat puzzelen!

De allereerste Wasgij puzzel is uitgebracht in 1997, de Wasgij Original. Van jou wordt gevraagd om je fantasie te gebruiken om je, met behulp van een paar aanwijzingen, te verplaatsen in de positie van een bepaald persoon die is afgebeeld op de doos. Jij moet je inbeelden wat de persoon op dat moment ziet en dat is wat er gepuzzeld moet worden.

Het verslavende concept is zo ontworpen om jou tot aan het eind van de puzzel te laten raden en dat is de reden waarom Wasgij tegenwoordig zo groot is.

 Maar alleen het Wasgij concept was niet genoeg voor Jumbo. Zij wilden nog een stapje verder gaan en Wasgij Destiny werd geboren, wat een paar jaar later werd opgevolgd door Wasgij Mystery.

Wasgij Destiny staat voor `tijdreizen` waarbij jij je fantasie moet gebruiken om een afbeelding te puzzelen van hoe jij denkt dat de personen op de doos er nu uit zullen zien.

Bij de Wasgij Mystery moet je datgene puzzelen wat jij denkt dat er in de aankomende minuten zal gebeuren met de personen die op de doos staan afgebeeld.

De drie verschillende Wasgij concepten zijn uniek en bieden jou wat anders dan de klassieke legpuzzels. Elk concept is onderhoudend, uitdagend en het allerbelangrijkste: leuk, met beeldende humor in elke puzzel.

Wasgij Original is al jaren de favoriet van de puzzelaars vanwege het verrassingselement, het puzzelen van iets onbekends, wanneer je niet weet waar de afgebeelde personen op de doos mee bezig zijn.

Hieronder in het kort de drie concepten van Wasgij:

Wasgij Original; De mensen op deze puzzel kijken ergens naar. Aan jou de taak om uit te puzzelen waar ze naar kijken.

Wasgij Mystery; Jij puzzelt de situatie die ontstaat na een paar minuten.

Wasgij Destiny; Ook hier staan mensen afgebeeld, maar deze puzzels gaan terug in de tijd. Wat jij moet puzzelen is de toekomst van deze afbeelding.

Tips bij het puzzelen:

  1. Begin altijd bij de rand! Het kan lastig zijn, omdat je niet weet wat je moet puzzelen en je weet niet wat boven of onderkant is. Zorg ook voor genoeg ruimte, zodat je de puzzel kunt draaien als dat nodig is.
  2. Sorteren! Door kleuren en patronen te sorteren kun je later hele stukken zo in elkaar puzzelen.
  3.  Maak gebruik van de Hints! Er staan hints op de doos waar je vaak ook wel een heel eind mee komt.
  4. Kijk goed naar de afbeelding op de doos! Okee, dat klinkt niet handig, maar dat is het wel. Als je goed oplet op de voorwerpen of kleding die iemand aan heeft wordt al een beetje wat weggegeven. Al die patronen en voorwerpen komen in de puzzel weer terug, maar dan in een andere vorm.
  5. Gebruik een taartschep of bakspatel! Als je dus al een stukje in elkaar hebt gepuzzeld en die wil je op de goede plek leggen, kan dat stuk natuurlijk uit elkaar vallen. Door het gebruik van een taartschep (of kaasschaaf of bakspatel) kun je het inelkaar gepuzzelde stuk in een keer veilig overhevelen naar de plek waar het hoort.
  6. PAS Op! Kans op verslaving! Het lijkt misschien een moeilijke puzzel in het begin, maar zodra je bezig bent wordt het steeds leuker en makkelijker. Je kunt dus verslaafd raken! 

​Wil je het graag eens proberen? Hier vind je alle Wasgij Puzzels.

En wil je graag weten welke Wasgij Puzzels er allemaal zijn? Hier vind je een lijst van alle Wasgij Puzzels.

 

 

 

© 2020 - 2024 Puzzlefun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel